woensdag 30 maart 2016

Workshop Bronnen der Wijsheid voor coaches en therapeuten

De tijd van het stappenplan op Amerikaanse leest geschoeid is voorbij.

We hebben ontdekt dat het leven niet maakbaar is, dat succes niet voor iedereen bereikbaar is en geluk al helemaal niet. De illusies zijn doorgeprikt en er is weer aandacht voor de dieperliggende zaken des levens.


Waar ligt de echte wijsheid? Welke bronnen der wijsheid zijn eigenlijk de echte? Zijn dat de teksten waarin tradities en levensbeschouwingen in zijn vastgelegd, zoals de Bijbel, de Torah, de Baghawat Gita en de Boeddhistische geschriften in het Pali? Of kunnen we daar ook grote filosofen en mystici uit eerder en later tijden aan toevoegen? Toch nog stiekem een Amerikaan eraan vastplakken?

In deze workshops 'werken' we met een aantal voorbeelden van deze bronnen en leer je over de contexten waarin deze zijn ontstaan. De bedoeling is dat je jezelf op het spoor zet tot verdere verdieping

Waarom deze workshop?

Mindful Analysis is gebaseerd op en onderbouwd door inzichten en uitspraken uit juist de bronnen die in tijd zover van ons verwijderd lijken. De Amerikaans-Canadese filosoof Charles Taylor heeft in zijn boek Bronnen van het zelf hierover zeer spraakmakende en indringende dingen gezegd. Dit boek is dan ook de leidraad tot deze eerste workshop over dit onderwerp.

Deze workshop wordt gegeven op
2 april 2016 van 13-17 uur
Later in het jaar ook, telkens op zaterdagmiddagen
Kosten: € 145,- p.p.

_____________________________________________________________________________

Mirjam.nu biedt snelle en effectieve e-coaching en internettherapie aan bij persoonlijke issues. Met de Mindful Analysis-methodiek voel je je binnen een paar dagen stukken beter. En alles gaat gewoon via email.

Leg hier direct vrijblijvend je vraag aan haar voor en je ontvangt snel een reactie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten