dinsdag 30 augustus 2016

Een mentale retraite - zonder dat je erop uit hoeft na een week weer up & running

Wie ben je eigenlijk? Een rare vraag maar af en toe wel eentje om bij stil te staan. Of heb je het idee dat jezelf jaren geleden ergens bent verloren?

Hoe staat het met je dromen en verlangens? 
Is je liefdesleven zijn naam waard? 
Ben je nog wel eens zo gelukkig dat je de tijd vergeet? 


Of jakker je net als iedereen haastig rond, met drukte en gedoe, coachingsgesprekken, amechtig sporten, stress en glutenvrij en E-loos eten? Dat je vervolgens vrolijk wegdrinkt met een paar overheerlijke bellen overprized Chardonnay?

Geen dodelijke activiteiten, zo erg is het allemaal niet. Totdat je op een dag opstaat en je het echt kwijt bent. Hoe zat het ook alweer met mezelf? Of dat je lichaam het niet meer doet. Of dat je zoveel gedronken hebt dat je überhaupt niet meer weet dat je het niet weet. Kater, burnout, depressie?

Niemand wil een zonderling zijn 

Grip op het leven krijgen is een klus, die volgens sommige wijsgeren best te doen is, maar voor een normaal mens is het soms luchthappen. We hitsen elkaar op, we zijn bang voor de eenzaamheid, we passen ons aan zonder ons af te vragen waaráán. Niemand wil per slot van rekening een zonderling zijn, dat is wel het ergste wat je kan overkomen.

Hoe zit het met die passies? 

Als je nu eens echt ging doen waar jij zin in hebt? Wat gebeurt er als je de boel de boel laat en je hart volgt? Hoe zit het met jou en die vermaledijde passies? Ben je eigenlijk nog wel eens simpelweg gelukkig? Verliefd? En hoe zit het met de seks, doe je het nog wel eens met volle overgave? Of ben je alleen maar met mindfulness bezig?

Daartussen en tussen die drukte die erboven staat is een wereld van verschil. Een muur van rook en mist, van gedachten en illusies. Van aannames en overtuigingen, van drogredenen en valse argumenten. Ja, van taal. Woorden en zinnen, gegraveerd in diepe groeven van je geheugen.
Is het dan misschien ook met taal op te lossen?

De juiste vragen 

Niet helemaal, maar wel voor een groot deel. Dat heet Mindful Analysis. Een week schrijven aan iemand die je de juiste vragen stelt om door die muren, die hagen, die donderwolken heen te breken. Zonder een centje pijn, maar wel met resultaat.

En je hoeft er de deur niet voor uit. Begin meteen en over een week ziet je leven er anders uit.

Wat dat kost?
€ 349,-.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten