dinsdag 27 oktober 2015

Verdiepende workshops bij Mirjam.nu - Bronnen der wijsheid

De tijd van het stappenplan op Amerikaanse leest geschoeid is voorbij.
We hebben ontdekt dat het leven niet maakbaar is, dat succes niet voor iedereen bereikbaar is en geluk al helemaal niet. De illusies zijn doorgeprikt en er is weer aandacht voor de dieperliggende zaken des levens.
Waar ligt de echte wijsheid? Welke bronnen der wijsheid zijn eigenlijk de echte?
Zijn dat de teksten waarin tradities en levensbeschouwingen in zijn vastgelegd, zoals de Bijbel, de Torah, de Baghawat Gita en de Boeddhistische geschriften in het Pali?
Of kunnen we daar ook grote filosofen en mystici uit eerder en later tijden aan toevoegen? Toch nog stiekem een Amerikaan eraan vastplakken?
In deze workshops 'werken' we met een aantal voorbeelden van deze bronnen en leer je over de contexten waarin deze zijn ontstaan. De bedoeling is dat je jezelf op het spoor zet tot verdere verdieping
Waarom deze workshop?
Mindful Analysis is gebaseerd op en onderbouwd door inzichten en uitspraken uit juist de bronnen die in tijd zover van ons verwijderd lijken. De Amerikaans-Canadese filosoof Charles Taylor heeft in zijn boek Bronnen van het zelf hierover zeer spraakmakende en indringende dingen gezegd. Dit boek is dan ook de leidraad tot deze eerste workshop over dit onderwerp.
Data voor deze workshop dit jaar:
14 november 2015
Later ook op zaterdagmiddagen van 13 - 17 uur te Amsterdam
Kosten: € 145,- p.p.

Meld je hier aan! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten