dinsdag 15 december 2015

Mindfulness, wat is dat eigenlijk en waar komt het vandaan? Workshop op 18 december a.s.

De hele wereld lijkt wel vergeven van mindfulness. Overal kun je - en moet - je het doen. Op school, op je werk, naast het sporten, als je op vakantie bent. Om over een heleboel officiële plaatsen op de wereld nog maar te zwijgen zoals in de politiek en bij politie en defensie.

Mindfulness is niet alleen een hype van, zeg maar, de Happinez, nee, mindfulness is taking over. In het Westen dan, hé.  Hopelijk levert het meer strijdbaarheid dan lethargie op, dezer dagen, want niemand is erbij gebaat zich terug te trekken uit de wereld en geen onderdeel van de samenleving meer uit te maken.

Maar dat zegt mindfulness toch ook helemaal niet?
Mindfulness zegt om te beginnen helemaal niets, maar het is wel ergens op gebaseerd wat wel degelijk wat te zeggen heeft, namelijk het Boeddhisme. En dat vertellen ze er meestal niet bij. Nee, want mindfulness is niet religieus, het is niet zweverig en vaag. Het is wetenschappelijk bewezen en je gaat er gewoon beter door functioneren.

Godsdienstwetenschapper Koert van der Velde heeft daar een al eerder genoemd boekje over geschreven, waarnaar ik graag verwijs. Intussen is het niet minder interessant en nuttig om te weten wat mindfulness nou precies is en wat het voor je kan doen. En wat het doet in de schrijfmethodiek Mindful Analysis, waarin de ’-ness’ met opzet is weggelaten.

Vandaar dat we een interessante middagworkshop organiseren om eens echt kennis te maken met de achtergronden en theorieën, de lange, lange geschiedenis, de aannames en bedoelingen van mindfulness. Dan weet je ook beter waar je mee bezig bent als je het beoefent. Of wat een ander bedoelt als diegene zegt ’aan mindfulness’ te doen.

Wanneer? Aanstaande vrijdag van 13.00 tot 17.00 bij Mirjam.nu
Kosten € 95,-
Meer info via info@mirjam.nu

_____________________________________________________________________________

Mirjam.nu biedt snelle en effectieve e-coaching en internettherapie aan bij persoonlijke issues. Met de Mindful Analysis-methodiek voel je je binnen een paar dagen stukken beter. En alles gaat gewoon via email.

Leg hier direct vrijblijvend je vraag aan haar voor en je ontvangt snel een reactie. Geen opmerkingen:

Een reactie posten