woensdag 24 februari 2016

Loslaten, wat is dat en hoe doe je dat?

Je hoofd zit vol, je kunt er bijna niet meer van nadenken. Continu lijstjes, verplichtingen, ballen in de lucht houden. En maar zorgen dat je niet ten onder gaat aan die stress, dat moeten, de boel onder controle houden.

Wie was je zelf ook alweer?

Als je er ook maar even bij stilstaat, dan slaat de paniek toe. Want je wilt jezelf die vraag helemaal niet stellen. Er moet zoveel gedaan worden, er is geen ruimte voor dat soort vragen. En toch dringen ze zich aan je op. Als er
iets echt misgaat bijvoorbeeld. Of als er iemand wegvalt. Of in je dromen, want die gaan gewoon hun eigen gang.

Wat te doen als je beseft dat je het niet meer weet?

Dat is best heftig, maar het overkomt ons allemaal. Zo'n moment van afstand, van inzicht, van totale leegte waarin je beseft dat je uit de koers bent geraakt. Je doet helemaal niet wat je wilt, je laat je leven door anderen en andermans opvattingen en je draait mee in een maalstroom die je in ieder geval niet zelf hebt bedacht.

Je kunt niet meer terug

Het mooie van het leven is dat je dan niet meer terug kunt. Je bent zelf nog in paniek, maar eigenlijk is het al geregeld. Want er is iets in gang gezet dat die koers gaat bijstellen. Linksom of rechtsom, en het gaat lang duren, maar kan ook opeens voor de bakker zijn. Dit zijn van die wonderlijke dingen waarover we nu eens geen controle hebben, van die processen die hoogstens om wat begeleiding van jezelf vragen.

Dus je kunt aan de slag.  Een week lang elke dag een coach voor jezelf?  

Stuur dan een berichtje. Je kunt direct beginnen met Mindful Analysis - online coaching en therapie door dagelijks schrijven. Na een week ben je alweer stukken verder, beloofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten