donderdag 4 augustus 2016

Het zal je maar gebeuren: datingfraude. Verliefd op niks

Het gebeurt veel. Vandaag staat er in de Volkskrant een stuk over: hoe veelal seniore, alleenstaande vrouwen erin trappen. In zorgvuldig opgezette trucs door overwegend Oekraïeners en Nigerianen, via gewone datingsites zoals Lexa. Liefde maakt blind (en doof, en dom, en naïef), maar dat is meestal tijdelijk. Helaas in deze gevallen lang genoeg om er zomaar een paar tientallen duizenden euro's lichter uit wakker te worden.

Verliefd op praatjes en plaatjes 

Mensen in de naaste omgeving van deze vrouwen zien 'm vaak al aankomen want: waarom ontmoeten ze die vent niet, woont hij echt in Singapore, en wat een grote bedragen, zeg. Maar de vrouwen zijn tot over hun oren verliefd op plaatjes en praatjes en hebben die hele man niet nodig om te weten dat ze verliefd zijn. Kun je nagaan wat een wonderlijk iets dat is, dat verliefd zijn. Of juist de wens om het te willen worden.

De zeeroversbende komt tot leven 

In het artikel staat dat het meestal gaat om gescheiden vrouwen en weduwen. Ze zoeken een nieuwe relatie na een tijd alleen geweest te zijn en wagen de sprong naar internet. Want dat is toch niet meer heel vreemd, iedereen doet het. Hun kinderen, als ze die hebben, vast ook. Maar dan gaat de doos van Pandora, die internet nog steeds is en zal blijven, open en komt de zeeroversbende tot leven. En die hebben iets, die weten hoe ze je moeten paaien, ze weten wat je nodig hebt.

Verleidingskunst 

Een oud spel in een nieuw jasje: verleidingskunst. En je zou willen dat die vrouwen dat al eerder in de smiezen hadden. Want als de beurs eenmaal is leeggetrokken heeft aangifte doen geen zin. 'Mevrouw, u heeft het uit eigen vrije wil overgemaakt,' en dergelijke. Dus je hebt het nakijken en bent vaak nog flink beschadigd ook, want het leven was al geen pretje, maar nu vertrouw je helemaal niemand meer.

Hoe kun je zorgen dat dit je niet overkomt?

Geloof niet in sprookjes en denk niet dat de liefde van ver komt. En vooral: wegwezen zodra het over geld gaat. Internetdaten kan best mooie contacten en liefde opleveren, maar check eerst alles en bij het minste geringste buikgevoel ga je op onderzoek uit. En vooral:

Wantrouw je eigen gevoelens van verliefdheid. 

Op een of andere manier zit daar ook een elementje in dat het helemaal niet erg vindt als jij flink op je gezicht gaat. Dus check ook dat, onderzoek het en vind uit waarover het echt gaat. Wat is je werkelijke verlangen, of wat is je nog werkelijk sluimerende verdriet waardoor je je lukraak in de virtuele armen van een oplichter zou willen storten?

___________________________________________
Mindful Analysis - een week dagelijks schrijven via email - professionele coaching en therapie
Zou je dat ook wel willen? Meld je dan direct aan en je kunt beginnen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten