zondag 20 december 2015

Relatietherapie via internet, wat kan dat voor je betekenen?

Juist omdat het zo'n enorme stap is om in relatietherapie te gaan, is het fijn dat we nu internet hebben waar ontzettend veel mee mogelijk is. Als het over de liefde en internet gaat, denk je natuurlijk meteen aan daten, en dat heeft een enorm hoge vlucht genomen. Sinds het begin al eigenlijk. Dat was nog eens wat anders dan een peperdure contactadvertentie in de krant: anoniem op internet! Gelukkig is die tijd een beetje voorbij en is het vinden van de liefde via internet een serieuze business geworden waar mensen elkaar ook echt vinden, en niet alleen voor een nachtje anonieme seks.

Maar als je juist problemen hebt in de liefde-die-er-al-is? Hoe zou je internet dan kunnen inzetten? Om te beginnen gaan de meeste toestanden in serieuze, wat langere relaties over hoe de partners met elkaar communiceren. Er ontstaan spiralen, cirkels, vierkanten en alle mogelijke vormen, maar die rechte lijn waarin alles begrepen en gewaardeerd werd is in geen velden of wegen meer te ontwaren.

Dan gaat het meestal om de mondelinge communicatie in het dagelijks leven. In huis, in bed, met vakantie, soms op het werk. Het wordt een onontwarbare kluwen waarin ook wel steeds weer teruggegrepen wordt op zaken uit het verleden, niet-ingeloste beloften en verwachtingen en ga zo maar door. En het wordt alleen maar erger.

Sommige mensen schrijven elkaar dan een brief waarin ze in alle rust op een rijtje zetten wat eraan scheelt. Dat is al een hele grote, en verstandige stap. De schrijver weet beter wat hij zelf voelt en vindt, en de lezer kan zien hoezeer alleen dit al verschilt van zijn eigen beleving....

En om dit proces in goede zin voort te zetten kun je internet gebruiken, met behulp van Mindful Analysis. Want dan blijft het niet hangen in een briefwisseling waarin dezelfde afleidingen weer een rol zullen gaan spelen, maar dan werk je volgens een vaste structuur. Met interventies van een buitenstaander die je niet ziet, niet kent, en ook nooit hoeft te ontmoeten. Dan blijft het je eigen proces... eh jullie eigen proces.

De lijn kan dan weer worden getrokken, die van begrip en inzicht. En je kunt tot de beste actie overgaan, welke dat dan ook is.

Interesse? Je kunt nu beginnen…

_____________________________________________________________________________

Mirjam.nu biedt snelle en effectieve e-coaching en internettherapie aan bij persoonlijke issues. Met de Mindful Analysis-methodiek voel je je binnen een paar dagen stukken beter. En alles gaat gewoon via email.

Leg hier direct vrijblijvend je vraag aan haar voor en je ontvangt snel een reactie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten